Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitsland levert nog meer wapens aan Oekraïne'

Kort nieuws - 24 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland gaat 2.000 extra antitankwapens aan Oekraïne leveren. Het Duitse persbureau dpa meldt dat het ministerie van Defensie een aanvraag voor de levering heeft ingediend bij de Bundessicherheitsrat, die in Duitsland over wapenexporten gaat.

Duitsland heeft tot nu toe 1.000 antitankwapens en 1.000 luchtafweerraketten aan de Oekraïense strijdkrachten geleverd. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen) zijn er nog meer luchtdoelraketten van het type Strela onderweg. "We zijn een van de grootste wapenleveranciers in deze situatie", zei Baerbock woensdag in de Bondsdag. "Dat is niet iets wat ons trots maakt, maar het is dat wat we nu moeten doen om Oekraïne te helpen." Lees meer bij Spiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger