Duitslandweb logo Duitslandweb

'Deel Duitse raketten voor Oekraïne werken niet'

Kort nieuws - 7 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een deel van de 2700 luchtdoelraketten die Duitsland aan Oekraïne wil leveren, werkt niet. Dat blijkt uit een onderzoek van Der Spiegel van afgelopen donderdag.

Der Spiegel meldt dat maximaal 2000 van de 2700 luchtdoelraketten inzetbaar zijn. De wapens worden al sinds 2014 niet meer gebruikt.

Tot nu toe is er nog geen beslissing genomen over de levering van de luchtdoelraketten, zo laat een woordvoerder van het ministerie van Defensie aan Der Spiegel weten. De wapens worden hoe dan ook nog gecontroleerd voordat ze aan Oekraïne worden geleverd. "Alles wat de Bundeswehr afgeeft, is gecontroleerd."

Het ministerie van Economische Zaken had vorige week goedkeuring gegeven voor de levering van de 2700 luchtdoelraketten van het type Strela. Dat zijn wapens die door de Sovjet-Unie zijn geproduceerd en uit de voorraden komen van de Nationale Volksarmee NVA, het leger van de DDR.  Duitsland zegde eerder al de levering van 1.000 antitankwapens en 500 luchtdoelraketten van het type Stinger toe. Die zijn vorige week in Oekraïne aangekomen, hebben bronnen binnen de bondsregering gemeld. Lees meer bij Focus.de en Spiegel.de (achter betaalmuur)

De bondsregering onderzoekt de mogelijkheid om nog meer wapens aan Oekraïne te leveren. Dat heeft minister van Defensie Christine Lambrecht (SPD) maandag laten weten bij omroep ZDF. "Alles wat mogelijk is, wordt onderzocht", aldus Lambrecht. Lees meer bij Welt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger