Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister: Duitsland levert geen Fuchs-pantsers aan Oekraïne

Kort nieuws - 7 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland gaat geen pantservoertuigen van het type Fuchs aan Oekraïne leveren. Dat heeft minister van Defensie Christine Lambrecht (SPD) vandaag gezegd.

"We steunen Oekraïne met alles wat mogelijk en te verantwoorden is", zei Lambrecht. "Maar we moeten de defensiecapaciteit van Duitsland garanderen." De minister reageerde op een eis van oppositiepartij CDU/CSU. De fractie van de christendemocraten wil vandaag via een Bondsdagbesluit regelen dat 200 Fuchs-transportpantservoertuigen naar Oekraïne worden gestuurd en verwijst naar een besluit uit april over de levering van zware wapens, dat met de regeringspartijen is genomen.

De CDU/CSU-fractie zegt dat het Duitse leger over voldoende pantservoertuigen beschikt om ze naar Oekraïne te sturen. Maar volgens Lambrecht is het "onverantwoordelijk de Bundeswehr juist in deze tijd leeg te willen roven" en het advies van inspecteur-generaal Eberhard Zorn, die de hoogste Duitse militaire positie bekleedt, te negeren. Volgens Zorn is er geen speelruimte meer om de pantsers aan Oekraïne te leveren. Lees meer bij Die Zeit en in het liveblog van Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger