Duitslandweb logo Duitslandweb

Kanselier Scholz weigert Russische PCR-test

Kort nieuws - 15 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Scholz heeft voorafgaand aan zijn ontmoeting met Poetin vandaag geweigerd zich door de Russische instanties te laten testen.

De kanselier heeft zich door een arts van de Duitse ambassade in Moskou met Duits testmateriaal laten testen. Daarbij waren de Russische gezondheidsinstanties wel uitgenodigd.

De Franse president Macron weigerde bij zijn bezoek aan Moskou ook al een Russische PCR-test te doen. Volgens persbureau Reuters zou de Franse regering willen voorkomen dat Rusland Macrons DNA in handen krijgt.

Scholz is vandaag in Moskou om met de Russische president Poetin te praten over de situatie in Oekraïne. De kanselier liet eerder weten dat hij in Rusland duidelijk zal zeggen "dat militaire agressie tegen Oekraïne tot harde reacties en sancties zal leiden, die we samen met onze bondgenoten in Europa en de Navo zorgvuldig hebben voorbereid en die we direct in werking kunnen zetten". Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger