Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholz dringt bij Poetin aan op terugtrekken troepen

Kort nieuws - 14 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse kanselier Olaf Scholz heeft dinsdag voor het eerst in weken gebeld met de Russische president Vladimir Poetin. Hij riep Poetin op een diplomatieke oplossing te zoeken en zijn leger terug te trekken.

Scholz heeft negentig minuten met Poetin gesproken, liet zijn woordvoerder weten. Hij zou er bij Poetin op hebben aangedrongen de oorlog in Oekraïne langs diplomatieke weg te beëindigen, met als basis een wapenstilstand, het terugtrekken van het Russische leger en respect voor de territoriale integriteit en souvereiniteit van Oekraïne.

Ook benadrukte Scholz dat de veiligheid van de kerncentrale Saporizja moet worden gewaarborgd. Verder sprak hij met Poetin over de voedselsituatie en het graanakkoord en over de behandeling van krijgsgevangenen. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger