Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse ontvoerd in Irak

Kort nieuws - 22 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een Duitse die actief is in de Iraakse kunstwereld, is in de hoofdstad Bagdad ontvoerd. Gisteravond werd de Berlijnse Hella Mewis door een groep bewapende mannen in een auto gesleept en meegenomen. 

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een crisisstaf in het leven geroepen, zo laat minister Heiko Maas weten. Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft laten weten de zaak te onderzoeken. Wie er achter de ontvoering zitten is onbekend.

De Berlijnse woont al meerdere jaren in Bagdad en is betrokken bij het culturele instituut Bait Tarkib. Ze zet zich in voor het werk van jonge Iraakse kunstenaarsen werkte onder andere samen met het Goethe-institut in Erbil. De afgelopen tijd raakte Mewis volgens Tagesschau steeds meer politiek geëngageerd. Ze was volgens een vriendin afgelopen najaar aanwezig bij protesten tegen corruptie, wanbeleid en de toenemende Iraanse invloed in Irak. Meerdere activisten zijn naar aanleiding van de protesten door onbekenden ontvoerd en vermoord. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger