Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel spreekt Poetin over Libië

Kort nieuws - 13 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse kanselier Angela Merkel heeft zaterdag de Russische president Poetin bezocht om te spreken over de conflicten in Iran, Syrië, Libië, Oekraïne en de gaspijpleiding Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland.

Merkel en Poetin zijn zoals bekend geen grote vrienden, maar ze hebben elkaar nodig, schrijft Tagesspiegel in een commentaar. Duitsland heeft veel economische macht en veel partners, maar niet zoveel 'hard power', militaire macht, als Rusland. Rusland kan makkelijker ingrijpen in een van de brandhaarden, maar om de situatie te stabiliseren heeft Poetin de Europese machten nodig. De Libische leiders komen volgens de internationale persbureaus naar Moskou om een staakt-het-vuren te tekenen. Merkel wil binnenkort een Libië-top in Berlijn organiseren onder leiding van de Verenigde Naties. Zo hoopt ze vredesonderhandelingen op gang te brengen. Poetin steunt dit plan. Lees meer bij Tagesspiegel en bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger