Duitslandweb logo Duitslandweb

'Merkel belde met Poetin over Russisch vaccin'

Kort nieuws - 6 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft afgelopen dinsdag met de Russische president Vladimir Poetin getelefoneerd, meldden regeringswoordvoerders van beide landen. Volgens de Süddeutsche Zeitung spraken Merkel en Poetin over een mogelijke samenwerking bij de productie van het Russische vaccin Sputnik V.

Rusland ontwikkelde een eigen vaccin, Sputnik V, dat inmiddels ook door andere landen is gekocht. Vanwege de tekortschietende wetenschappelijke documentatie waren westerse wetenschappers aanvankelijk sceptisch, maar inmiddels zijn er onderzoeken die op een hoge werkzaamheid van het Russische vaccin duiden.

Poetin bracht onlangs naar buiten dat Rusland te weinig capaciteit heeft om het vaccin in grote hoeveelheden te produceren. Daarom zou de Russische president nu op zoek zijn naar extra productiemogelijkheden in het buitenland, waaronder ook in Duitsland. Volgens de Süddeutsche Zeitung is het niet zo dat Duitsland zelf eventueel Russische vaccins wil kopen. Eerder spraken Merkel en Poetin in december al per telefoon over een mogelijke samenwerking bij de productie van het vaccin Sputnik V. Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung

De twee telefoongesprekken betekenden het eerste officieel bevestigde contact tussen Merkel en Poetin sinds de vergiftiging van Alexej Navalny. Nadat de Russische oppositieleider in september werd vergiftigd en in Berlijn werd behandeld, raakten de Duits-Russische verhoudingen flink bekoeld. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger