Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel belt met Poetin over confrontatie marineschepen bij Krim

Kort nieuws - 27 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft maandagavond met de Russische president Poetin gebeld over de confrontatie tussen Russische en Oekraïense schepen in de Zee van Azov bij de Krim. 

Merkel en Poetin hebben de mogelijkheid besproken om de situatie te laten beoordelen door de Russische en Oekraïense grenswacht. Merkel benadrukte in het gesprek de noodzaak van deëscalatie en dialoog. Eerder heeft ze ook gebeld met president Porosjenko van Oekraïne. 

Oekraïne verwijt Rusland twee Oekraïense schepen te hebben beschoten en gekaapt in de straat van Kertsj. Die ligt tussen Rusland en het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim en vormt de verbinding met de Zee van Azov, die zowel aan Rusland als aan Oekraïne grenst. Volgens Rusland gaat het om een provocatie door Oekraïne, omdat de schepen daar niet mochten varen. Rusland heeft de straat van Kertsj inmiddels met een tanker geblokkeerd, Oekraïne heeft voor een maand de staat van beleg afgekondigd. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger