Duitslandweb logo Duitslandweb

AfD wil minaretten, euro en klimaatpolitiek afschaffen

Kort nieuws - 22 maart 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Alternative für Deutschland (AfD) staat bekend als anti-euro-partij en won veel stemmen bij de recente deelstaatverkiezingen door zich tegen de islam in Duitsland en het vluchtelingenbeleid van Merkel uit te spreken. Hoe de partij over andere thema's denkt moet de komende maanden duidelijk worden: een commissie werkt aan een partijprogramma. In de conceptversie die de Frankfurter Allgemeine Zeitung dinsdag heeft gepubliceerd, staat dat de AfD zich wil positioneren als de partij voor de markteconomie. Ze wil dat burgers met een referendum bepalen of Duitsland uit de euro moet stappen. Het beleid van de ECB en de eurocrisispolitiek wijst de AfD af. Het onlangs ingevoerde minimumloon wil ze behouden. Minaretten horen niet in Duitsland, ambtenaren mogen geen hoofddoek dragen en als tegenwicht tegen de 'massa-immigratie' wil de partij het krijgen van kinderen stimuleren. De "dwaling van de klimaatpolitiek" wil de partij stoppen. Kerncentrales mogen van de AfD langer overblijven en subsidies voor duurzame energie wil ze stopzetten. Lees een samenvatting, of het hele concept-programma, bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Tags: AfD

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger