Klinsmann nieuwe coach van FC Bayern
Nieuws

Achtergrond - 11 januari 2008

(11 januari 2008) Jürgen Klinsmann wordt de nieuwe coach van FC Bayern München. Dat heeft de Zuid-Duitse voetbalclub vandaag laten weten. De oud-bondscoach van Duitsland lost per 1 juli 2008 de huidige trainer Ottmar Hitzfeld af.

Klinsmann tijdens het feest na afloop van het WK 2006. Afbeelding: René_Berlin, www.flickr.com Bayern is op zoek naar een opvolger voor Hitzfeld sinds deze vorige week aankondigde deze zomer te vertrekken. De succestrainer lag onder vuur wegens tegenvallende resultaten van de peperdure Bayern-sterren. 

Marco van Basten

De namen van bijna alle Europese topcoaches heeft Franz Beckenbauer, voorzitter van de commisie die de nieuwe trainer zoekt, wel laten vallen: van Marco van Basten en Frank Rijkaard tot José Mouhrino en Marcello Lippi.

Van Basten gold een tijdlang als favoriet.

Klinsi op zoek naar een club

Dat Klinsmann nu is aangesteld, komt niet alls verrassing. De oud-bondscoach laat al geruime tijd weten op zoek te zijn naar een nieuwe trainersbaan. In Engeland heeft de voetballer gesprekken gehad met onder andere Chelsea en Liverpool.

Ook was hij kort in beeld als nieuwe Engelse bondscoach na het vertrek van Steve McLaren, die zich met Engeland niet wist te kwalificeren voor het EK 2008. 

Pauze na WK-euforie

Klinsmann speelde van 1995 tot 1997 als spits voor Bayern en won onder meer de Duitse titel.    

Als Bundestrainer tijdens het WK 2006 beleefde hij zijn grootste succes. Tegen de verwachtingen in haalde hij met zijn ploeg  de derde plaats en zorgde voor een ongekende golf van enthousiasme in Duitsland. Vrijwel direct na het WK zei Klinsmann het Duitse elftal vaarwel. Hij wilde een rustpauze nemen. Hij bleef op tv te zien als voetbalanalyticus.

Klinsmann woont nog steeds in Californië, nabij Los Angeles. In de aanloop naar het WK was zijn weigering om naar Duitsland te verhuizen aanleiding tot spanningen tussen hem en WK-organisator Franz Beckenbauer.

Om 16.00 uur vanmiddag is op de website van FC Bayern live een personferentie te zien over Klinsmanns aanstelling.

Aanbevolen door de redactie:

Jürgen Klinsmann wird neuer Bayern-Coach (website van FC Bayern)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger