Schalke snakt naar nieuwe Huub Stevens
Nieuws

Achtergrond - 21 april 2008

(21 april 2008) FC Twente-coach Fred Rutten wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Schalke 04. De club uit het Ruhrgebied hoopt met Rutten de succesjaren onder trainer Huub Stevens te doen herleven.

Afbeelding: www.bundesliga.deVolgens berichten in de Duitse media zet Rutten binnenkort zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2010 aan Schalke bindt. De eenmalig Nederlands international zal bij Schalke gaan samenwerken met oud-speler Youri Mulder, die vorige week als assistent-trainer werd gepresenteerd.

Schalke zelf wil de overgang nog niet bevestigen zolang Ruttens huidige club FC Twente nog om Champions League-voetbal strijdt.

Geen grote prijzen

Rutten moet in Gelsenkirchen de onlangs ontslagen Mirko Slomka opvolgen. Echt slecht waren de prestaties onder Slomka niet. Dit seizoen schopten de koningsblauwen het tot de kwartfinale van de Champions League, waarin Barcelona een maatje te groot bleek.

Vorig jaar sloot Schalke het seizoen af met een knappe tweede plaats, momenteel bivakkeert de club op de derde plaats, binnen handbereik van nummer twee Werder Bremen. Tussen 2006 en 2008 was Slomka met gemiddeld 1,8 punt per wedstrijd na Bayern-coach Ottmar Hitzfeld de succesvolste trainer van de Bundesliga.

Maar de clubleiding liet bij monde van manager Andreas Müller weten er weinig vertrouwen in te hebben dat Schalke zich onder Slomka zou verbeteren. Het gebrek aan grote prijzen is de trainer noodlottig geworden.

Huub Stevens

Grote prijzen werden wel onder de Nederlandse trainer Huub Stevens behaald. Tussen 1996 en 2002 won hij met Schalke de UEFA-Cup en tweemaal de Duitse beker. In 2001 miste Schalke op een haar na de landstitel, toen concurrent Bayern München ver in blessuretijd van de laatste speeldag alsnog met het kampioenschap aan de haal ging.

Stevens is in Gelsenkirchen nog altijd mateloos populair. De Limburger, die vanaf komend seizoen PSV onder zijn hoede heeft, werd bij het honderdjarig bestaan van Schalke in 2004 door de supporters tot trainer van het elftal van de eeuw verkozen.

Attractieve speelstijl

Rutten zal bij Schalke in Stevens’ voetsporen moeten treden. De 45-jarige Rutten is gewild in de Bundesliga om zijn attractieve speelstijl met FC Twente en zijn ruime ervaring in de jeugdopleiding van PSV. Ook Hamburger SV zou Rutten op het verlanglijstje hebben.

Rutten staat sinds 2006 aan het roer bij de Tukkers, na vier jaar assistent te zijn geweest van Guus Hiddink bij PSV.

FAZ/Spiegel/Welt Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger