Bondscoach Löw zet in op Klinsmänner
Nieuws

Achtergrond - 11 augustus 2006

(11 augustus 2006) Duitslands nieuwe bondscoach Joachim Löw (46) zet voor de oefenwedstrijd tegen Zweden in op beproefde krachten uit de selectie van zijn voorganger Klinsmann. Speler van 1. FC Mainz Manuel Friedrich is de enige verrassing.

Bij zijn aanstelling als bondscoach had Löw al aangekondigd de lijn van ‘Klinsi’ voort te zetten. Voor de reprise van de achtste finale van het voor Duitsland succesvol verlopen wereldkampioenschap – toen won de Mannschaft  overtuigend met 2-0 van de Zweden - maakt hij deze belofte waar. Klinsmanns voormalige assistent nomineerde voor de oefenpot twintig spelers van de 23 die tijdens het WK voor Duitsland uitkwamen.

De enige nieuwe kracht, verdediger Friedrich (26), was door Klinsmann vorig jaar al opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten (4-1 winst). Tijdens het WK deed de bondscoach echter geen beroep op de voetballer uit Mainz. Nu verdedigers Robert Huth (Chelsea) en Per Mertesacker (Werder Bremen) nog herstellende zijn van blessures, krijgt Friedrich een nieuwe kans.

Ook Oliver Kahn is er niet bij. De legendarische doelman had na Duitslands laatste WK-wedstrijd – de met 3-1 gewonnen troostfinale tegen Portugal - bedankt voor de nationale ploeg.

Löw beschouwt de oefenwedstrijd tegen Zweden als “tussenstation” op weg naar de kwalificatie voor het Europees kampioenschap 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Hij gaat er vanuit dat zijn spelers zo vroeg in het seizoen nog niet hun beste vorm hebben. De eerste serieuze kwalificatiewedstrijd speelt de Mannschaft op 2 september in Stuttgart tegen Ierland, 6 september treedt de ploeg aan tegen het kleine San Marino.

Die Welt
Bundestrainer Löw holt nur einen Neuen

ZDF Heute
20 WM-Teilnehmer plus Manuel Friedrich

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger