Film:

Der bewegte Mann (1994)
Films, Duitsland 1990-2010

'Der bewegte Mann' van regisseur Sönke Wortmann is één van de succesvolste Duitse relatiekomedies van de jaren negentig.

Der bewegte Mann (1994)
© Flickr.com/SpreePiX/cc

Het verhaal van de film is gebaseerd op de strips ‘Der bewegte Mann’ uit 1987 en ‘Pretty Baby’ uit 1988 van Ralph König. Rokkenjager Axel (Til Schweiger) wordt door zijn vriendin Doro (Katja Riemann) op heterdaad betrapt met een andere vrouw. De woedende Doro zet Axel op straat.

Hij logeert daardoor noodgedwongen bij Norbert, die hij een paar dagen eerder in een discotheek heeft ontmoet. Maar Norbert heeft een verborgen agenda: hij is homo en hij denkt de aantrekkelijke Axel wel te kunnen bekeren. Ondertussen is Doro er achter gekomen dat ze zwanger is. Ze wil Axel terug.

‘Der bewegte Mann’ bevat vele typische ingrediënten voor een komedie, zoals de typecasting: een knappe rokkenjager, een woedende zwangere vrouw en een stel homo’s. De dialogen zijn gevat, maar het verhaal is nogal oppervlakkig. Er werden in het midden van de jaren negentig in Duitsland heel veel van zulke relatiekomedies gemaakt. Vaak speelde Katja Riemann de hoofdrol.

Regisseur Sönke Wortmann werd na 2000 bekend door twee voetbalfilms: ‘Das Wunder von Bern’ (2003), over de West-Duitse WK-zege in 1954, en ‘Deutschland. Ein Sommermärchen’ (2006), een documentaire over het WK 2006 in Duitsland.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger