Duitslandweb logo Duitslandweb

Brusselse kantoor AfD-politicus Krah doorzocht

Kort nieuws - 7 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Openbaar Ministerie laat kantoorruimtes van de AfD-politicus Maximilian Krah in het Europees Parlement doorzoeken. Een medewerker van Krah, Jian G., wordt ervan verdacht voor China te hebben gespioneerd.

AfD-medewerker Jian G. werkte sinds 2019 als assistent van Krah zowel in Brussel als in Dresden. Hij werd in april in Duitsland gearresteerd en justitie gaat ervan uit dat hij informatie uit het Europees Parlement aan het Chinese ministerie van Staatsveiligheid heeft doorgespeeld. Ook zou hij Chinese oppositieleden in Duitsland in de gaten hebben gehouden. G. heeft volgens Duitse media voor hij voor Krah aan de slag ging, tussen 2007 en 2018 als informant gewerkt voor de afdeling van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst in Saksen

Duitse media melden dat vandaag zowel het kantoor van G. als dat van Krah in Brussel wordt doorzocht. Krah is lijsttrekker van de AfD voor de Europese verkiezingen. Hij wordt er zelf van verdacht betalingen uit China en uit Rusland te hebben ontvangen. Krah ontkent dit, maar het Openbaar Ministerie in Duitsland is een vooronderzoek gestart om zijn banden met die landen na te gaan. In de zaak van Jian G. is Krah geen verdachte, maar getuige. Na diens arrestatie liet Krah weten dat hij G. zou ontslaan. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger