Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister: Protest islamisten Hamburg 'slecht te verdragen'

Kort nieuws - 29 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meer dan 1000 mensen hebben zaterdag in Hamburg geprotesteerd tegen de in hun ogen vijandige houding van politiek en media in Duitsland tegenover de islam. Minister van Binnenlandse Zaken Faeser (SPD) noemt het protest 'moeilijk te verdragen' en waarschuwt voor het overschrijden van rode lijnen.

De demonstratie in Hamburg vond volgens Duitse media plaats op initiatief van een islamist die contacten heeft met de groepering Muslim Interaktiv, die in Duitsland als extremistisch geldt en er volgens de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst voor zorgt dat jongeren radicaliseren.

De ongeveer 1100 deelnemers riepen onder meer 'Allahu Akbar' (God is groot) en ze verweten politici en media 'goedkope leugens' en 'laffe berichtgeving', waarmee voor de achtergrond van de Gaza-oorlog alle moslims in Duitsland als islamisten moeten worden aangemerkt. Op posters stonden teksten als 'Duitsland = waardendictatuur' en 'Kalifaat is de oplossing'. Een spreker waarschuwde Duitsland na te denken over de houding ten opzichte van moslims, omdat het land daar op een dag, "als de kaarten nieuw worden geschud en de slapende reus weer ontwaakt", rekenschap voor moet afleggen. 

De politie was zaterdag in Hamburg in groten getale aanwezig en er waren geen incidenten. Faeser noemde "zo'n islamisten-demonstratie in onze straten moeilijk te verdragen". Als er rode lijnen worden overschreden, moet de overheid hard ingrijpen, aldus de minister. Rode lijnen zijn "geen terreurpropaganda voor Hamas, geen haatzaaierij tegen joden en geen geweld". Na het verbod van Hamas en Samidoun in Duitsland hebben de Duitse veiligheidsinstanties andere islamistische groeperingen goed in het vizier, zei Faeser, en dat geldt ook voor Muslim Interaktiv. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger