Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister waarschuwt voor IS-terreur in Duitsland

Kort nieuws - 25 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) waarschuwt voor de dreiging van islamistisch terrorisme in Duitsland. In Moskou is vrijdagavond een aanslag gepleegd in een concerthal in Moskou, die opgeëist is door IS. Verwacht wordt dat de groep ook aanslagen plant in Europa.

Bij de aanslag in het concertgebouw Crocus City Hall in Moskou kwamen zeker 135 mensen om en raakten meer dan 150 gewond. Het is de ernstigste aanslag in Rusland in meer dan 20 jaar. Voor de aanslag wordt terreurgroep IS-K (Islamitische Staat provincie Khorasan) verantwoordelijk gehouden, de Zuid-Aziatische tak van IS.

Faeser benadrukt dat de terreurdreiging voor Duitsland "acuut" is. In Thüringen werden vorige week dinsdag twee verdachten - vermoedelijke islamisten - gearresteerd voor het plannen van een aanval op het Zweedse parlement. “De islamistische scène wordt in de gaten gehouden van de federale recherche BKA, de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz een de veiligheidsinstanties van de deelstaten”, aldus Faeser. Lees meer bij Tagesschau.

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger