Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister: Russische deserteurs kunnen asiel krijgen in Duitsland

Kort nieuws - 23 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) heeft in een interview met de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gezegd dat Russische deserteurs in Duitsland asiel kunnen krijgen.

Ook de fractiewoordvoerders van CDU en Groenen spraken zich uit voor een ruimhartige opname van Russen die niet willen vechten in Oekraïne. Volgens Faeser krijgen Russen die zich tegen het regime verzetten of deserteren in principe bescherming in Duitsland, al wordt iedere zaak individueel beoordeeld. De richtlijnen voor de immigratiedienst BAMF zijn al aangepast, aldus de minister.

Faeser zei verder dat Duitsland al maanden dissidenten uit Rusland opneemt, nu het Russische regime steeds repressiever wordt.

Het Duitse ministerie van Ontwikkelingssamenwerking steunt Moldavië met 60 miljoen euro om de energie- en vluchtelingencrisis het hoofd te bieden. Het arme Moldavië vangt als buurland van Oekraïne miljoenen vluchtelingen op. Lees meer bij Tagesschau

Aan Duitse scholen zijn inmiddels 186.000 leerlingen uit Oekraïne geregistreerd. Het gaat om algemeen onderwijs en beroepsonderwijs.

De Duitse regering stelt 5 miljoen euro extra beschikbaar voor dierenasiels. Die zijn plotseling belast met de zorg voor huisdieren van Oekraïense vluchtelingen, die het dier niet in hun woning mogen houden.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger