Duitslandweb logo Duitslandweb

Beierse vice-premier Aiwanger zorgt voor schandaal

Kort nieuws - 28 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Beierse vice-premier Hubert Aiwanger van de partij Freie Wähler is in opspraak geraakt door een antisemitisch pamflet dat hij als scholier zou hebben uitgedeeld. De onthulling komt midden in de verkiezingscampagne voor de deelstaatverkiezingen in Beieren in oktober.  

Nadat de Süddeutsche Zeitung vrijdag schreef dat Aiwanger in de jaren tachtig een pamflet maakte waarin hij Dachau en Auschwitz bespotte, liet Aiwanger zaterdag in een schriftelijke verklaring weten dat hij niet de auteur was van het pamflet. Wel had hij destijds enkele exemplaren in zijn schooltas en werd daarvoor bestraft door de schoolleiding. Zijn broer, Helmut Aiwanger, liet vervolgens weten dat hij het pamflet destijds heeft geschreven.

De druk op de Beierse minister-president Markus Söder (CSU) is groot om zich van zijn vice-premier te distantiëren. De CSU regeert sinds 2018 met de Freie Wähler in Beieren. Söder heeft voor dinsdag een kabinetsberaad belegd. Hij eist tekst en uitleg van zijn coalitiegenoot. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Faki Mann - 29 augustus 2023 11:43

this is bs, the press and some opposition politicians declared it as a scandal of Hubert Aiwanger

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger