Duitslandweb logo Duitslandweb

1 mei: in Duits ov is goedkoop Deutschlandticket geldig

Kort nieuws - 1 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Reizigers kunnen vanaf vandaag gebruik maken van het nieuwe Deutschlandticket; een maandabonnement voor 49 euro waarmee onbeperkt met het regionale openbaar vervoer kan worden gereisd. 

Het 49-euro-ticket is de opvolger van het populaire 9-euro-ticket; een maandkaart waarmee mensen in de zomer van 2022 onbeperkt door het land konden reizen. De kaart was bedoeld om burgers te compenseren voor de hoge inflatie en hoge energieprijzen. Omdat de inflatie en de energiecrisis aanhielden, besloten de deelstaten en de centrale overheid een nieuwe goedkope maandkaart in te voeren.  

Het digitaal maandabonnement is geldig in het regionale en lokale ov in Duitsland. Ook op een aantal trajecten in de Duits-Nederlandse grensstreek kan het Deutschlandticket worden gebruikt. Op interregionale en internationale treinen en particuliere vervoerders zoals de Flix-bus geldt het abonnement niet. De afgelopen maand zijn al ruim drie miljoen Deutschlandtickets verkocht, meldt de VDV, de Duitse vereniging van transportondernemingen. De verwachting is dat dit aantal nog flink zal stijgen nu het abonnement is ingegaan. 

De prijs voor het Deutschlandticket is niet in heel Duitsland hetzelfde. Sommige deelstaten hebben speciaal gereduceerde tarieven ingevoerd voor bijvoorbeeld jongeren, studenten, ouderen of mensen die financiële steun van de overheid ontvangen. Lees meer bij Tagesschau en de veelgestelde vragen op de website van Deutsche Bahn

Reacties

H.Gruber - 1 mei 2023 21:32

Wo kann ich erfahren,welcher Preis für welches Bundesland gilt u.welche grenzüberschreitenden Linien mit den Niederlanden unter das Ticket fallen?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger