Duitslandweb logo Duitslandweb

49-euro-ticket Duits ov niet in alle deelstaten hetzelfde

Kort nieuws - 14 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Anders dan de naam doet vermoeden, zal het aankomende 49-euro-ticket voor het openbaar vervoer niet in heel Duitsland dezelfde prijs hebben. De deelstaten voeren zelf specifieke voordelen en uitzonderingen in. 

Na veel gesteggel kwamen de deelstaten en de overheid begin dit jaar overeen dat er na het populaire 9-euro-ticket een nieuw gereduceerd abonnement komt voor het openbaar vervoer. Het 9-euro-ticket gold vorig jaar zomer en was bedoeld om burgers te compenseren voor de hoge inflatie en hoge energieprijzen. Het 49-euro-ticket, ook wel Deutschlandticket genoemd, moet vanaf 3 april te koop zijn en vanaf 1 mei in heel Duitsland gelden. Met het digitale abonnement kan voor 49 euro per maand onbeperkt met bussen en regionale treinen worden gereisd.

Het regionale ov is de verantwoordelijkheid van de deelstaten. Nu blijkt dat die met hun eigen uitzonderingen komen. Sommige deelstaten voeren gereduceerde tarieven in voor jongeren, studenten, ouderen of minima. De kosten daarvoor dragen de deelstaten zelf. Tagesschau zette per deelstaat op een rijtje hoe het 'Deutschlandticket' eruit ziet

Reacties

René de Bruijn - 23 mei 2023 10:07

Het is niet mogelijk via de apps om een ticket aan te vragen. Je kunt geen nederlands woonadres invoeren

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger