Duitslandweb logo Duitslandweb

'52 miljoen 9-euro-tickets hebben veel CO2 bespaard'

Kort nieuws - 30 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het 9-euro-ticket, waarmee in de zomermaanden goedkoop met het openbaar vervoer door Duitsland gereisd kon worden, loopt ten einde. Er zijn in totaal 52 miljoen van deze gereduceerde kaartjes verkocht. 'Een groot succes', aldus de Duitse Vereniging van Transportondernemingen (VDV). 

De verkoop van de goedkope maandkaart in juni, juli en augustus heeft een duidelijk effect gehad op het regionale OV, concludeerde de VDV in een videoconferentie met de deelstaatministers van Verkeer maandag. Het 9-euro-ticket werd in tien procent van de ritten gebruikt voor een traject dat anders met de auto was afgelegd. De VDV schat de bespaarde hoeveelheid broeikasgassen op 1,8 miljoen ton CO2. Dat is ongeveer hetzelfde effect als wanneer er een jaar lang een snelheidslimiet zou gelden op de Duitse Autobahnen. 

Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn meer met regionale bussen en treinen te reizen als het ticket eenvoudig en flexibel te gebruiken is. De VDV pleit ervoor dat er snel een opvolger komt voor het 9-euro-ticket. "Als we de Verkehrswende en klimaatverandering serieus nemen, moeten we nu handelen", aldus VDV-topman Oliver Wolff. 

De Duitse regering liet vorige week weten dat er voorlopig geen vervolg voor het 9-euro-ticket komt. De zomeractie was bedoeld om burgers te compenseren voor de hoge inflatie en hoge energieprijzen. Minister van Financiën Christian Lindner (FDP) wil de regeling niet langer financieren. De regering overlegt dinsdag wel over een nieuw lastenverlichtingspakket voor burgers, waarin ook een mogelijk opvolger voor het 9-euro-ticket op tafel ligt. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger