Duitslandweb logo Duitslandweb

'52 miljoen 9-euro-tickets hebben veel CO2 bespaard'

Kort nieuws - 30 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het 9-euro-ticket, waarmee in de zomermaanden goedkoop met het openbaar vervoer door Duitsland gereisd kon worden, loopt ten einde. Er zijn in totaal 52 miljoen van deze gereduceerde kaartjes verkocht. 'Een groot succes', aldus de Duitse Vereniging van Transportondernemingen (VDV). 

De verkoop van de goedkope maandkaart in juni, juli en augustus heeft een duidelijk effect gehad op het regionale OV, concludeerde de VDV in een videoconferentie met de deelstaatministers van Verkeer maandag. Het 9-euro-ticket werd in tien procent van de ritten gebruikt voor een traject dat anders met de auto was afgelegd. De VDV schat de bespaarde hoeveelheid broeikasgassen op 1,8 miljoen ton CO2. Dat is ongeveer hetzelfde effect als wanneer er een jaar lang een snelheidslimiet zou gelden op de Duitse Autobahnen. 

Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn meer met regionale bussen en treinen te reizen als het ticket eenvoudig en flexibel te gebruiken is. De VDV pleit ervoor dat er snel een opvolger komt voor het 9-euro-ticket. "Als we de Verkehrswende en klimaatverandering serieus nemen, moeten we nu handelen", aldus VDV-topman Oliver Wolff. 

De Duitse regering liet vorige week weten dat er voorlopig geen vervolg voor het 9-euro-ticket komt. De zomeractie was bedoeld om burgers te compenseren voor de hoge inflatie en hoge energieprijzen. Minister van Financiën Christian Lindner (FDP) wil de regeling niet langer financieren. De regering overlegt dinsdag wel over een nieuw lastenverlichtingspakket voor burgers, waarin ook een mogelijk opvolger voor het 9-euro-ticket op tafel ligt. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Hiphop-scholieren-battle: ‘Was wird aus dem Klima?’

Hiphop-scholieren-battle: ‘Was wird aus dem Klima?’

Scholieren uit heel Nederland rapten in het Duits bij de hiphop-battle 2022 in Amsterdam.


Lees meer

Klimakleber: hoe ver moeten jongeren gaan?

Klimakleber: hoe ver moeten jongeren gaan?

De klimaatacties van de afgelopen weken riepen een storm aan kritiek op in Duitsland. De 'Klimakleber' gaan te ver, vinden velen.


Lees meer

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

In Oost-Duitsland zwelt het protest tegen het Duitse energie- en Ruslandbeleid aan. Waarom juist daar?


Lees meer

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Geliefde Duitse zalm nog steeds in Nederlandse netten

Pas eind 2023 komt er onder Duitse druk een visverbod bij de Haringvlietdam om trekvissen te beschermen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger