Duitslandweb logo Duitslandweb

Overvolle treinen met Pinksteren door 9-euro-ticket

Kort nieuws - 7 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De treinen in Duitsland waren afgelopen pinksterweekend overvol. Belangrijke oorzaak was het 9-euro-ticket; een goedkope maandkaart waarmee sinds 1 juni onbeperkt met het ov gereisd kan worden. 

Per dag reden er door het hele land zo'n 400 treinen met te veel passagiers aan boord, meldde de Deutsche Bahn Regio. Dat zorgde ervoor dat op veel plekken de perrons overvol waren, reizigers niet meer kon instappen en fietsen niet werden meegenomen in de trein. Ook werden sommige overvolle treinen ontruimd.   

Er kwamen met Pinksteren zo'n 700 meldingen per dag van overbelaste treinen, problemen met passagiers en vertragingen. Dat is beduidend meer dan in een gemiddeld weekend of een pinksterweekend  voor corona, schrijft Tagesschau. Door de drukte heeft het treinpersoneel veel overuren gedraaid. Volgens DB waren afgelopen weekend veel passagiers zonder treinervaring onderweg, die extra hulp en informatie nodig hadden. Ook was niet iedereen op de hoogte dat in het ov nog een mondkapjesplicht geldt. Lees meer bij Tagesschau

Het 9-euro-ticket zorgt al sinds de invoering voor grote drukte in het OV. Met het ticket kunnen reizigers in juni, juli en augustus voor 9 euro per maand onbeperkt door het land reizen, langeafstandstreinen ICE, IC of EC uitgezonderd. Het is een tegemoetkoming van de overheid voor de stijgende energieprijzen. 

Reacties

Mariam Bouhali - 7 juni 2022 20:30

Ik wil weten of negen euro nog is om naar duitsland

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger