Duitslandweb logo Duitslandweb

'Opvolger voor goedkoop 9-euro-ticket mogelijk'

Kort nieuws - 19 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Er komt mogelijk over een paar maanden een opvolger voor het 9-euro-ticket, de goedkope maandkaart waarmee in de zomer onbeperkt met het ov door Duitsland kan worden gereisd. Dat heeft de minister van Verkeer Volker Wissing (FDP) laten weten. 

Het 9-euro-ticket, dat nog tot eind augustus geldt, is volgens Wissing een "enorm succes". Sinds 1 juni zijn er meer dan 21 miljoen van deze goedkope tickets verkocht en is het gebruik van het openbaar vervoer toegenomen. De roep om een opvolger voor het 9-euro-ticket is daarom luid. Volgens Wissing is een ander goedkoop ticket voor eind 2022 of begin 2023 mogelijk, maar eerst wil hij de evaluatie van het 9-euro-ticket afwachten. In november worden die gegevens verwacht. 

Hoe duur een eventueel vervolgticket zal zijn, is niet duidelijk. Genoemd worden onder meer een jaarkaart voor 365 euro of een maandkaart van 69 euro. Het hangt volgens Wissing vooral af van de financiering. De overheid betaalt voor het huidige 9-euro-ticket ongeveer 2,5 miljard euro. Dat is mede uitgetrokken als eenmalige compensatie voor de hogere energieprijzen voor huishoudens. Voor een nieuwe, goedkope ov-kaart moet worden gekeken naar "een model dat past in de begrotingen van de deelstaten en die van de federale overheid", aldus Wissing. De minister verwacht dat die beslissingen tegen het einde van het jaar snel genomen kunnen worden. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Vooruitblik: Duitsland in 2023

Vooruitblik: Duitsland in 2023

De oorlog in Oekraïne en de energiecrisis zullen in 2023 grote thema’s blijven. In Berlijn worden de verkiezingen van 2021 overgedaan. Een overzicht.


Lees meer

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Van 'Zeitenwende' tot energiecrisis: een terugblik op het Duitse nieuws van het afgelopen jaar.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Wie zijn de samenzweerders, die een gewapende staatsgreep wilden plegen in Duitsland?


Lees meer

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Adellijke titels zijn in Duitsland alleen nog voor de sier.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger