Duitslandweb logo Duitslandweb

'Opvolger voor goedkoop 9-euro-ticket mogelijk'

Kort nieuws - 19 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Er komt mogelijk over een paar maanden een opvolger voor het 9-euro-ticket, de goedkope maandkaart waarmee in de zomer onbeperkt met het ov door Duitsland kan worden gereisd. Dat heeft de minister van Verkeer Volker Wissing (FDP) laten weten. 

Het 9-euro-ticket, dat nog tot eind augustus geldt, is volgens Wissing een "enorm succes". Sinds 1 juni zijn er meer dan 21 miljoen van deze goedkope tickets verkocht en is het gebruik van het openbaar vervoer toegenomen. De roep om een opvolger voor het 9-euro-ticket is daarom luid. Volgens Wissing is een ander goedkoop ticket voor eind 2022 of begin 2023 mogelijk, maar eerst wil hij de evaluatie van het 9-euro-ticket afwachten. In november worden die gegevens verwacht. 

Hoe duur een eventueel vervolgticket zal zijn, is niet duidelijk. Genoemd worden onder meer een jaarkaart voor 365 euro of een maandkaart van 69 euro. Het hangt volgens Wissing vooral af van de financiering. De overheid betaalt voor het huidige 9-euro-ticket ongeveer 2,5 miljard euro. Dat is mede uitgetrokken als eenmalige compensatie voor de hogere energieprijzen voor huishoudens. Voor een nieuwe, goedkope ov-kaart moet worden gekeken naar "een model dat past in de begrotingen van de deelstaten en die van de federale overheid", aldus Wissing. De minister verwacht dat die beslissingen tegen het einde van het jaar snel genomen kunnen worden. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger