Duitslandweb logo Duitslandweb

Regering en deelstaten willen goedkoop OV-ticket in 2023

Kort nieuws - 20 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een opvolger voor het 9-euro-ticket lijkt een stap dichterbij. De federale overheid en de deelstaten willen dat er vanaf januari weer een betaalbare maandkaart komt voor het openbaar vervoer, bleek maandag na een conferentie met de deelstaatministers van Verkeer.

Op tafel ligt een plan voor een ticket van 49 euro, maar een akkoord is nog niet bereikt. Vooral over de financiering wordt nog gediscussieerd. De deelstaten willen dat de regering aanzienlijk meer meebetaalt dan de beloofde 1,5 miljard euro, wat neerkomt op de helft van de benodigde financiering. Volgens de deelstaten is er ook meer geld nodig voor de uitbreiding van het regionale openbaar vervoer en de sterk gestegen energieprijzen. De regering en de deelstaten verwachten dat ze half oktober tot een akkoord kunnen komen. 

Als compensatie voor de gestegen energieprijzen was afgelopen zomer het 9-euro-ticket te koop: een maandkaart waarmee onbeperkt met het regionale OV in Duitsland kon worden gereisd. Met 50 miljoen verkochte tickets geldt het initiatief als een enorm succes. Al weken wordt gediscussierd over een opvolger. Vorige week besloot de deelstaat Berlijn niet langer te wachten en zelf een goedkoper ticket in te voeren, van 29 euro per maand. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger