Duitslandweb logo Duitslandweb

49-Euro-ticket ook geldig in de grensstreek

Kort nieuws - 20 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het 49-euro-ticket, een maandabonnement waarmee vanaf 1 mei door Duitsland gereisd kan worden met het regionale ov, zal ook op een aantal trajecten in Nederland geldig zijn. 

Het goedkopere abonnement kan straks gebruikt worden op de trajecten Hengelo-Bielefeld, Enschede-Dortmund en Enschede-Münster. Zo wordt het reizen voor mensen die over de grens werken of studeren makkelijker. De provincie Overijssel betaalt mee om dit mogelijk te maken.

Gedeputeerde van Overijssel Bert Boerman hoopt en denkt dat op deze manier meer grensoverschrijdend verkeer de trein zal nemen, zegt hij tegen RTV Oost. Lees meer bij RTV Oost

Het 49-euro-ticket, ook wel 'Deutschlandticket' genoemd, is de opvolger van het populaire 9-euro-ticket, dat afgelopen zomer een groot succes was. Voor 49 euro per maand kan vanaf 1 mei onbeperkt met het regionale en lokale openbaar vervoer worden gereisd. Op interregionale en internationale treinen geldt het abonnement niet. Het gaat om een digitaal abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Vorige maand werd bekend dat niet alle deelstaten dezelfde prijzen voor het ticket zullen hanteren. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger