Duitslandweb logo Duitslandweb

Stakingen op luchthavens Berlijn en Hamburg

Kort nieuws - 24 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vanaf de Berlijnse luchthaven BER vertrekken maandag (vandaag) geen vliegtuigen vanwege een staking. Sinds 03.30 uur heeft het beveiligingspersoneel het werk neergelegd. Ook op Hamburg Airport wordt gestaakt.

BER-medewerkers die in de luchtvaartbeveiliging of bij de passagiers- en goederencontrole werken eisen hogere vergoedingen voor overuren en weekenddiensten. Door de staking kunnen maandag geen passagiersvliegtuigen vertrekken. Ook een deel van de geplande landingen valt uit. De staking duurt tot middernacht.

Ook vanaf de luchthaven Hamburg vertrekken veel minder vluchten. Daar staakt onder meer het personeel dat verantwoordelijk is voor het inchecken en boarden. Vakbond Verdi riep hen op vanochtend vroeg het werk neer te leggen. Inmiddels is een deel van de vertrekkende vluchten uitgevallen en wordt flinke vertraging verwacht voor de rest van de dag. De landingen gaan vooralsnog door zoals gepland in Hamburg. (stand 10:30 uur)

Met de stakingen wil de vakbond het Bundesverband der Luftsicherheitsunternehmen (BDLS) bewegen om deze week met een beter voorstel voor overwerk- en weekenddiensten te komen. Anders volgen in mei en met Pinksteren nieuwe stakingen, aldus Verdi. Afgelopen vrijdag vonden er ook omvangrijke luchtvaart- en treinstakingen plaats in Duitsland. Lees meer bij Tagesschau. Check voor meer reisinformatie de website van luchthaven BER of Hamburg Airport

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger