Duitslandweb logo Duitslandweb

Stakingen bij vier Duitse luchthavens

Kort nieuws - 13 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Op de luchthavens van Berlijn, Hannover, Hamburg en Bremen wordt maandag gestaakt. Daardoor vallen veel vluchten uit en kunnen tienduizenden passagiers vandaag niet vliegen, melden Duitse media.

Dienstenvakbond Verdi heeft veiligheidspersoneel en andere medewerkers op de vier luchthavens opgeroepen het werk maandag neer te leggen. De vakbond wil betere betaling en arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Tot nu toe hebben cao-onderhandelingen geen succes gehad.

In Hamburg zijn alle 123 geplande vertrekkende vluchten van vandaag geannuleerd, in Berlijn blijven 200 vliegtuigen aan de grond. Ook kan op beide luchthavens een deel van de geplande landingen niet plaatsvinden. Passagiers die vandaag van of naar Bremen, Hannover, Hamburg of Berlijn zouden vliegen, wordt aangeraden contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger