Duitslandweb logo Duitslandweb

Vrijdag vallen door staking in Duitsland veel vluchten uit

Kort nieuws - 16 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Door een staking van dienstenvakbond Ver.di vallen op vrijdag 17 februari in Duitsland veel vluchten uit. De luchthavens van München, Frankfurt en Hamburg hebben aangekondigd het gewone vliegverkeer vrijdag stil te leggen.

De luchthavens in Frankfurt am Main en München zeggen vrijdag alleen nog noodvluchten toe te laten. In München kunnen ook nog vluchten landen met gasten voor de Münchner Sicherheitskonferenz. Alle gewone passagiersvluchten vallen uit. Dat geldt ook voor mensen die moeten overstappen. De luchthavens roepen mensen op om niet naar het vliegveld te komen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. 

Ver.di heeft aangekondigd dat ook het vliegverkeer op de luchthavens van Stuttgart, Dortmund, Hannover en Bremen wordt stilgelegd. De Duitse luchthavenorganisatie ADV gaat ervan uit dat vrijdag in totaal 2340 Duitse en internationale vluchten uitvallen en dat 295.000 passagiers daaronder te lijden zullen hebben.

Luchthavenpersoneel in Duitsland wordt vaak volgens gemeentelijke cao's betaald. Ver.di eist voor deze medewerkers een loonsverhoging van 10,5 procent. Daarin gaan gemeentes niet mee. Daarnaast heeft de vakbond extra eisen voor grondpersoneel en mensen die bij de luchtvaartbeveiliging werken. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger