Duitslandweb logo Duitslandweb

Vrijdag vallen door staking in Duitsland veel vluchten uit

Kort nieuws - 16 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Door een staking van dienstenvakbond Ver.di vallen op vrijdag 17 februari in Duitsland veel vluchten uit. De luchthavens van München, Frankfurt en Hamburg hebben aangekondigd het gewone vliegverkeer vrijdag stil te leggen.

De luchthavens in Frankfurt am Main en München zeggen vrijdag alleen nog noodvluchten toe te laten. In München kunnen ook nog vluchten landen met gasten voor de Münchner Sicherheitskonferenz. Alle gewone passagiersvluchten vallen uit. Dat geldt ook voor mensen die moeten overstappen. De luchthavens roepen mensen op om niet naar het vliegveld te komen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. 

Ver.di heeft aangekondigd dat ook het vliegverkeer op de luchthavens van Stuttgart, Dortmund, Hannover en Bremen wordt stilgelegd. De Duitse luchthavenorganisatie ADV gaat ervan uit dat vrijdag in totaal 2340 Duitse en internationale vluchten uitvallen en dat 295.000 passagiers daaronder te lijden zullen hebben.

Luchthavenpersoneel in Duitsland wordt vaak volgens gemeentelijke cao's betaald. Ver.di eist voor deze medewerkers een loonsverhoging van 10,5 procent. Daarin gaan gemeentes niet mee. Daarnaast heeft de vakbond extra eisen voor grondpersoneel en mensen die bij de luchtvaartbeveiliging werken. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger