Duitslandweb logo Duitslandweb

Lufthansa schrapt woensdag vrijwel alle Duitse vluchten

Kort nieuws - 26 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Lufthansa schrapt woensdag bijna alle vluchten op de belangrijke overstapluchthavens Frankfurt am Main en München. De maatregel komt als reactie op de oproep van vakbond Verdi aan het grondpersoneel om het werk woensdag neer te leggen. Ook vandaag worden vluchten geschrapt.

Op de luchthavens van Düsseldorf, Hamburg, Berlijn, Bremen, Hannover, Stuttgart en Keulen vallen woensdag eveneens vluchten uit, maar daar vandaan vertekken minder Lufthansa-vluchten dan vanaf Frankfurt en München.

Verdi heeft het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij - rond de 20.000 medewerkers - opgeroepen om te staken van woensdagochtend 3:45 uur tot donderdagochtend 6:00 uur. De vakbond is ontevreden over de moeizaam lopende cao-onderhandelingen en eist meer geld voor de medewerkers.

Op de luchthaven van Frankfurt am Main schrapt Lufthansa vandaag 32 vluchten en morgen 678. In München vallen vandaag en morgen in totaal 345 vluchten uit. De staking richt volgens de Duitse luchtvaartmaatschappij "enorme schade" aan voor passagiers en personeel. Lufthansa waarschuwt dat ook op donderdag en vrijdag nog vluchten kunnen uitvallen of vertraging kunnen oplopen. 

Net als in Nederland hebben Duitse luchthavens te maken met personeelsgebrek en in de vakantietijd een te groot aantal passagiers voor de beschikbare capaciteit. Volgens Verdi komt dat door mismanagement van de luchthavens en vliegmaatschappijen. De vakbond eist meer loon voor het grondpersoneel en kan zich niet vinden in wat Lufthansa tot nu toe heeft geboden. Ook de piloten zijn ontevreden over de cao-onderhandelingen en dreigen volgens nieuwssite Tagesschau eveneens met een staking. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger