Duitslandweb logo Duitslandweb

Staking: Berlijns vliegveld schrapt alle vluchten woensdag

Kort nieuws - 25 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het vliegverkeer van en naar Berlijn ligt vandaag volledig stil. Oorzaak is een personeelsstaking op de luchthaven Berlin Brandenburg (BER). Vakbond Verdi heeft ruim 6000 medewerkers opgeroepen het werk 24 uur lang neer te leggen. Alle passagiersvluchten van en naar Berlijn zijn woensdag geschrapt.

Op het Berlijnse vliegveld BER is woensdagochtend een van de grootste personeelsstakingen sinds jaren begonnen. Circa 300 vluchten van en naar de Duitse hoofdstad zijn geannuleerd. Hierdoor worden meer dan 35.000 reizigers getroffen. De meeste passagiers konden ervoor kiezen hun vlucht om te boeken of met een alternatief vervoermiddel, zoals de trein, naar hun bestemming te reizen.

Vakbond Verdi had maandag het luchthavenpersoneel in Berlijn opgeroepen het werk voor één dag neer te leggen. Reden voor de staking zijn de stukgelopen cao-onderhandelingen. De Duitse vakbond eist onder meer dat het veiligheids- en grondpersoneel er maandelijks 500 euro op vooruitgaat. Bovendien wil Verdi met de staking aandacht vragen voor de hoge werkdruk op het vliegveld vanwege grote personeelskorten. Lees meer bij rbb24 en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Berlijn':

'Flaniermeile': een boulevard richting de oppositie

'Flaniermeile': een boulevard richting de oppositie

Een stuk straat in het centrum van Berlijn is het symbool geworden van de wrevel tussen de Groenen en de SPD in de stad, schrijft columniste Inge Jooris.


Lees meer

Gat in Berlijn

Gat in Berlijn

Het imago van de Duitse hoofdstad heeft door een opeenstapeling van blunders een dieptepunt bereikt, stelt columnist Carsten Brzeski vast.


Lees meer

Pannenwahl: Berlijners opnieuw naar de stembus

Pannenwahl: Berlijners opnieuw naar de stembus

Een blamage! Bij de Berlijnse deelstaatverkiezingen ging vorig jaar zoveel mis dat de 'Pannenwahl' opnieuw moet.


Lees meer

Bevrijder/bezetter

Bevrijder/bezetter

Oude Sovjet-monumenten groeien door de oorlog in Oekraïne uit tot omstreden locaties, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger