Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse postmedewerkers staken voor meer loon

Kort nieuws - 27 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na een grote staking donderdag leggen medewerkers van de Deutsche Post vrijdag opnieuw het werk neer voor meer loon. Daartoe heeft vakbond Verdi het personeel van het Duitse postbedrijf opgeroepen. Door de stakingen lopen in Duitsland honderdduizenden pakketten en miljoenen brieven vertraging op.

Vakbond Verdi heeft vrijdag wederom tot een staking van alle medewerkers in postsorteercentra en pakketbezorgers van de Deutsche Post opgeroepen. De vakbond eist voor de Duitse postwerknemers een loonsverhoging van 15 procent, ter compensatie vanwege de hoge inflatie. Ook wil Verdi dat het opleidingsbudget met 200 euro wordt verhoogd. Tijdens de twee onderhandelingsronde afgelopen week noemde de Deutsche Post de eisen van de vakbond "financieel onhaalbaar". 

Volgens Verdi legden donderdag circa 6000 werknemers het werk neer. Vorige week vonden bij de Deutsche Post ook al grote stakingen plaasts. Daaraan namen in totaal ruim 30.000 medewerkers deel. Hierdoor kampt het Duitse postbedrijf momenteel met grote achterstanden. 450.000 pakketten en 1,7 miljoen brieven zijn al vetraagd.

De onderhandelingen over de cao van de Deutsche Post worden op 8 en 9 februari weer opgepakt. Lees meer bij Tagesschau en ZDFheute

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger