Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse postmedewerkers staken voor meer loon

Kort nieuws - 27 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na een grote staking donderdag leggen medewerkers van de Deutsche Post vrijdag opnieuw het werk neer voor meer loon. Daartoe heeft vakbond Verdi het personeel van het Duitse postbedrijf opgeroepen. Door de stakingen lopen in Duitsland honderdduizenden pakketten en miljoenen brieven vertraging op.

Vakbond Verdi heeft vrijdag wederom tot een staking van alle medewerkers in postsorteercentra en pakketbezorgers van de Deutsche Post opgeroepen. De vakbond eist voor de Duitse postwerknemers een loonsverhoging van 15 procent, ter compensatie vanwege de hoge inflatie. Ook wil Verdi dat het opleidingsbudget met 200 euro wordt verhoogd. Tijdens de twee onderhandelingsronde afgelopen week noemde de Deutsche Post de eisen van de vakbond "financieel onhaalbaar". 

Volgens Verdi legden donderdag circa 6000 werknemers het werk neer. Vorige week vonden bij de Deutsche Post ook al grote stakingen plaasts. Daaraan namen in totaal ruim 30.000 medewerkers deel. Hierdoor kampt het Duitse postbedrijf momenteel met grote achterstanden. 450.000 pakketten en 1,7 miljoen brieven zijn al vetraagd.

De onderhandelingen over de cao van de Deutsche Post worden op 8 en 9 februari weer opgepakt. Lees meer bij Tagesschau en ZDFheute

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger