Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe ambassadeur uit Oekraïne: 'Meer wapens nodig'

Kort nieuws - 18 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De nieuwe Oekraïense ambassadeur in Duitsland Oleksii Makeiev is nog niet officieel in ambt, maar heeft maandag bij zijn aankomst in Duitsland direct om levering van "veel meer" wapens gevraagd. Makeiev volgt Andrij Melnyk op, die sinds de oorlog in Oekraïne regelmatig voor ophef en discussie zorgde met onverbloemde kritiek op het Duitse Ruslandbeleid en op de trage Duitse wapenleveranties.

Makeiev bedankt Duitsland in een filmpje op Twitter voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen en voor de wapens die Duitsland tot nu toe heeft geleverd, maar voegt daar direct aan toe: "Ik moet eerlijk zijn. We hebben meer nodig, we hebben veel meer nodig."

Makeiev zette zich de afgelopen twee jaar als speciaal Oekraïens gezant bij Europese regeringen in voor een harder optreden tegen Rusland. Hij wordt komende maandag officieel als ambassadeur in Duitsland geïnstalleerd als hij zijn geloofsbrieven aan president Frank-Walter Steinmeier aanbiedt. Lees meer bij Tagesspiegel

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger