
Massale vissterfte in de Oder
Kort nieuws - 11 augustus 2022 - Auteur: Redactie DuitslandwebIn de rivier de Oder, die langs de grens loopt van Duitsland en Polen, drijven duizenden dode vissen. De oorzaak is onduidelijk en uit voorzorg roepen de Duitse autoriteiten op om contact met het water te vermijden.
Bij Frankfurt an der Oder en andere plaatsen langs de rivier drijven duizenden dode vissen in het water of liggen op de oevers. Autoriteiten hebben de bevolking gewaarschuwd. Het water mag niet voor vee of landbouw worden gebruikt. Ook mag er niet worden gevist.
Er is volgens het stadsbestuur van Frankfurt momenteel nog geen betrouwbare informatie over eventuele schadelijke stoffen in het water. Dat wordt nu onderzocht. Tegelijkertijd doet het Openbaar Ministerie in Polen momenteel onderzoek naar een mogelijk milieudelict. Eind juli werd een giftige stof in watermonsters gevonden. Begin augustus zou die stof weer verdwenen zijn, volgens het Poolse waterschap.
Christian Wolter van het Leibniz Instituut voor Zoetwaterecologie en Binnenvisserij in Berlijn vermoedt dat de vissterfte wordt veroorzaakt door de lage waterstand, de hoge temperaturen en de aanleg van strekdammen (dammen in de lengterichting van de rivier) aan de Poolse kant van de Oder. Lees meer bij RBB24
Das #Fischsterben in der #Oder weitet sich offenbar aus. Es ist laut einer Gefahrenmitteilung der Behörden vom Donnerstag im gesamten Fluss zu beobachten. Nach der Stadt Frankfurt (Oder) warnen inzwischen auch mehrere Landkreise vor Kontakt mit dem Wasser. #Brandenburg pic.twitter.com/Cv70nFWX9B
— rbb|24 (@rbb24) August 11, 2022
Lees meer over 'Maatschappij':

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording
Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.

Een zeer Duits syndroom
Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op
Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’
Duitsers noemen een meer 'See' en een zee 'Meer'. Nederlanders doen het precies andersom. Hoe zit dat? We doken in deze taalkwestie.
Reacties
Geen reacties aanwezig