Duitslandweb logo Duitslandweb

Massale vissterfte in de Oder

Kort nieuws - 11 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de rivier de Oder, die langs de grens loopt van Duitsland en Polen, drijven duizenden dode vissen. De oorzaak is onduidelijk en uit voorzorg roepen de Duitse autoriteiten op om contact met het water te vermijden. 

Bij Frankfurt an der Oder en andere plaatsen langs de rivier drijven duizenden dode vissen in het water of liggen op de oevers. Autoriteiten hebben de bevolking gewaarschuwd. Het water mag niet voor vee of landbouw worden gebruikt. Ook mag er niet worden gevist. 

Er is volgens het stadsbestuur van Frankfurt momenteel nog geen betrouwbare informatie over eventuele schadelijke stoffen in het water. Dat wordt nu onderzocht. Tegelijkertijd doet het Openbaar Ministerie in Polen momenteel onderzoek naar een mogelijk milieudelict. Eind juli werd een giftige stof in watermonsters gevonden. Begin augustus zou die stof weer verdwenen zijn, volgens het Poolse waterschap. 

Christian Wolter van het Leibniz Instituut voor Zoetwaterecologie en Binnenvisserij in Berlijn vermoedt dat de vissterfte wordt veroorzaakt door de lage waterstand, de hoge temperaturen en de aanleg van strekdammen (dammen in de lengterichting van de rivier) aan de Poolse kant van de Oder. Lees meer bij RBB24

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Duitsers noemen een meer 'See' en een zee 'Meer'. Nederlanders doen het precies andersom. Hoe zit dat? We doken in deze taalkwestie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger