Duitslandweb logo Duitslandweb

EU-parlement wil sancties tegen oud-kanselier Schröder

Kort nieuws - 19 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Met grote meerderheid heeft het Europees Parlement donderdag voor sancties tegen de Duitse ex-bondskanselier Gerhard Schröder gestemd. Reden is zijn aanhoudende werk als lobbyist voor de Russische staatsbedrijven Gazprom en Rosneft.

Het Europees Parlement stemde in met een resolutie, waarin EU-staten worden opgeroepen om 'de sanctielijst uit te breiden met Europese bestuursleden van grote bedrijven en politici die geld blijven ontvangen uit Rusland'. De resolutie verhoogt de druk op de Europese Commissie om een voorstel te doen Schröder op de sanctielijst te zetten, schrijft Tagesschau. Als dat gebeurt kunnen de bestaande tegoeden van Schröder in de EU worden bevroren. Lees meer bij Tagesschau

In Duitsland verliest Schröder zijn kantoor in de Bondsdag, besloot het Duitse parlement donderdag. Wel behoudt hij zijn recht op een pensioen en op persoonlijke bescherming.

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger