Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD'ers geïrriteerd over Schröders voordracht bij Russisch olieconcern

Kort nieuws - 16 augustus 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

SPD'ers distantiëren zich van oud-kanselier Schröder nu die is voorgedragen voor een bestuursfunctie bij het Russische olieconcern Rosneft.

Schröder is voorgedragen voor de post van onafhankelijke directeur in de raad van toezicht van Rosneft, die eind september moet worden gekozen. Hij is een van zeven kandidaten, maar zijn verkiezing zou slechts een formaliteit zijn. Rosneft staat sinds de Russisiche annexatie van de Krim in 2014 op de EU-sanctielijst. Het bericht komt de SPD zes weken voor de verkiezingen niet gelegen. SPD-lijsttrekker Schulz distantieerde zich van Schröder op Facebook. "Ik zou dat niet doen", schreef hij. De Bild-Zeitung meldt dat Schulz afgelopen weekend heeft geprobeerd Schröder telefonisch te bereiken maar dat hem dat niet is gelukt. Ook SPD-secretaris-generaal Heil distantieerde zich van Schröder.

Schröder zelf bekritiseerde de berichtgeving over zijn mogelijke functie in de media en de bedragen die daarbij werden genoemd. Het gaat de media niet zozeer om zijn functie maar om de verkiezingscampagne, meent hij. "Kennelijk moet mevrouw Merkel worden geholpen." Schröder geldt als een persoonlijk vriend van de Russische president Poetin en is sinds 2005 als toezichthouder betrokken bij de Nord Stream gaspijpleiding, waar het Russische Gazprom een meerderheidsbelang in heeft. Zijn overstap wekte destijds, vlak na zijn aftreden als kanselier, veel verontwaardiging. Lees meer bij WAZ.de en Focus Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger