Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland bevriest 95 miljoen aan Russische tegoeden

Kort nieuws - 30 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft tot nu toe 95 miljoen euro aan Russische tegoeden op Duitse banken bevroren. Dit heeft de bondsregering dinsdag gemeld. Critici vinden dit bedrag veel te laag en noemen noemen het “ontnuchterend”.

In totaal is tot 21 maart een bedrag van 95.514.306,40 bevroren als gevolg van de sancties die aan Rusland zijn opgelegd. Dit betekent dat de eigenaren van dit geld er niet bij kunnen en dus geen transacties kunnen doen. Het ministerie van Financiën heeft het bedrag op aanvraag van Die Linke bekend gemaakt. Tot nog toe hebben de Duitse regering en de Bundesbank geweigerd meer informatie over de bevroren tegoeden prijs te geven, ook nu wil de regering geen verdere toelichting geven bij het bedrag omdat het om 'gevoelige informatie' gaat. 

Vergeleken met andere landen heeft Duitsland niet veel Russische tegoeden bevroren. In Nederland is voor zover bekend 391 miljoen bevroren, in België zelfs 10 miljard, meldt het AD. Frankrijk heeft naar eigen zeggen 150 miljoen euro aan tegoeden bevroren en voor nog veel meer geld bezittingen als jachten en huizen in beslag genomen. De onafhankelijke belangengroep 'Bürgerbewegung Finanzwende' noemt de cijfers "ontnuchterend". De belangenorganisatie hoopt dat de Duitse regering binnenkort meer bekend maakt over sancties op Russisch vermogen in de vorm van jachten, kunst en vastgoed. Voor dit doel is medio maart een taskforce opgericht, deze heeft tot nog toe geen resultaten bekendgemaakt. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

Oost-Duits protest tegen sancties tegen Rusland

In Oost-Duitsland zwelt het protest tegen het Duitse energie- en Ruslandbeleid aan. Waarom juist daar?


Lees meer

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Podcast Achtung! Armpje drukken met Poetin

Door de oorlog in Oekraïne sneuvelt het ene heilige huisje na het andere in Duitsland. Gesprek over de Duitse positie in deze crisis.


Lees meer

Scholz steunt EU-lidmaatschap Oekraïne

Scholz steunt EU-lidmaatschap Oekraïne

Scholz reisde met andere regeringsleiders per nachttrein naar Kiev.


Lees meer

De schaduw van de Duitse 'Ostpolitik'

De schaduw van de Duitse 'Ostpolitik'

Gastauteur Christie Miedema beschrijft hoe de 'Ostpolitik' van de jaren 80 het Oekraïnebeleid van Scholz beïnvloedt.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger