Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland remt bij kolenembargo Rusland

Kort nieuws - 8 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het embargo op Russische kolen dat de Europese Commissie met instemming van de lidstaten donderdag heeft besloten, heeft dankzij Duitsland en andere landen een overgangstermijn van vier maanden. 

De Europese Commissie wilde een overgangstermijn van drie maanden. Duitsland denkt de volle vier maanden nodig te hebben om de steenkolen uit Rusland te kunnen vervangen.Tot de oorlog in Oekraïne kwam ongeveer de helft van de steenkolen die Duitsland gebruikt, uit Rusland. Energiecentrales en de staalindustrie zijn de laatste weken al aan het omschakelen naar kolen uit andere landen. De Duitse regering krijgt kritiek dat ze afremt bij Europese sancties voor Rusland. De regering zegt geen sancties te blokkeren, maar zegt meer tijd nodig te hebben. Lees meer bij RND

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger