Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland verontwaardigd over VS-sancties Nordstream 2

Kort nieuws - 13 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering is boos over de Amerikaanse sancties tegen bedrijven die betrokken zijn bij de aanleg van de Nordstream 2-pijpleiding.

Het Amerikaanse congres wil met de sancties de verdere aanleg van de gaspijplijn tussen Rusland en Duitsland tegenhouden. De pijplijn is al bijna klaar. Volgens de Verenigde Staten worden Duitsland en Europa zo te afhankelijk van Rusland. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, noemt de Amerikaanse sancties ongewenste buitenlandse inmenging. "De Europese energiepolitiek wordt in Europa besloten, niet in de Verenigde Staten", citeert Spiegel Online de minister. De senaat en de president zullen naar verwachting nog voor de kerst instemmen met de sancties. 

Duitsland en Rusland willen de extra gaspijplijn graag, zodat de capaciteit via Nordstream groter wordt. De nieuwe pijplijn komt parallel aan de Nordstream 1 te liggen. Oekraïne is fel tegenstander van het Nordstream-project. Ook via Oekraïne wordt Russisch gas naar Europa vervoerd. Lees meer bij Spiegel Online en bij Tagesschau

Reacties

andree - 14 december 2019 20:01

ik hoop dat de duitsers goed weten wat ze hier mee doen wand hun brengen wel heel europa in gevaar. wand ze doen niet zoveel goeds voor europa ze helpen ons allemaal in de vernieling dat hebben ze daar niet door.het waren vroeger de dik verdieners maar nu helpen ze ons naar de kloten en nu word frankijk onze aanvoerder word wakker duitsers ????????????????

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger