Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland verontwaardigd over VS-sancties Nordstream 2

Kort nieuws - 13 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering is boos over de Amerikaanse sancties tegen bedrijven die betrokken zijn bij de aanleg van de Nordstream 2-pijpleiding.

Het Amerikaanse congres wil met de sancties de verdere aanleg van de gaspijplijn tussen Rusland en Duitsland tegenhouden. De pijplijn is al bijna klaar. Volgens de Verenigde Staten worden Duitsland en Europa zo te afhankelijk van Rusland. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, noemt de Amerikaanse sancties ongewenste buitenlandse inmenging. "De Europese energiepolitiek wordt in Europa besloten, niet in de Verenigde Staten", citeert Spiegel Online de minister. De senaat en de president zullen naar verwachting nog voor de kerst instemmen met de sancties. 

Duitsland en Rusland willen de extra gaspijplijn graag, zodat de capaciteit via Nordstream groter wordt. De nieuwe pijplijn komt parallel aan de Nordstream 1 te liggen. Oekraïne is fel tegenstander van het Nordstream-project. Ook via Oekraïne wordt Russisch gas naar Europa vervoerd. Lees meer bij Spiegel Online en bij Tagesschau

Reacties

andree - 14 december 2019 20:01

ik hoop dat de duitsers goed weten wat ze hier mee doen wand hun brengen wel heel europa in gevaar. wand ze doen niet zoveel goeds voor europa ze helpen ons allemaal in de vernieling dat hebben ze daar niet door.het waren vroeger de dik verdieners maar nu helpen ze ons naar de kloten en nu word frankijk onze aanvoerder word wakker duitsers ????????????????

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Politieke sensatie: Scholz beslist over kerncentrales

Politieke sensatie: Scholz beslist over kerncentrales

Scholz zegt 'Basta!' en beslecht het conflict tussen Lindner en Habeck over kerncentrales.


Lees meer

'Streckbetrieb' voor kerncentrales én de Groenen

'Streckbetrieb' voor kerncentrales én de Groenen

In de discussie over het openhouden van de laatste Duitse kerncentrales kreeg een nieuw begrip een hoofdrol: Streckbetrieb.


Lees meer

Lichten gaan uit om gas te besparen

Lichten gaan uit om gas te besparen

Met vereende krachten hoopt de Duitse regering 20 procent gas te besparen deze winter.


Lees meer

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Duitse scenario's rondom Russische gastoevoer

Rusland levert na een onderhoudsstop weer gas door Nord Stream 1. Maar Duitsland houdt er rekening mee dat dit niet zo blijft.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger