Kansen op de Duitse markt
Profiel informeert ondernemers over zaken doen met buurland

Achtergrond - 29 april 2010

Het Duitse bedrijfsleven is dol op duurzaamheid. Duurzaam bouwen, Green it en groene stroom zijn volgens de Nederlands-Duitse Handelskamer gunstige sectoren om in te investeren. Met het geactualiseerde ‘Economisch Profiel Duitsland’ wil de DNHK bedrijven stimuleren om de Duitse markt op te gaan.

Kansen op de Duitse markt
© flickr.com/tdietmut
De expertise van Nederlandse bedrijven kan erg nuttig zijn op de Duitse transportmarkt.

Het economisch profiel informeert ondernemers over kerncijfers van de Duitse economie. Daarnaast biedt het informatie over sectoren die bijzonder kansrijk zijn voor Nederlandse bedrijven. Dat is bijvoorbeeld de architectuur, waterbeheer, en logistiek. Vooral duurzame innovaties zijn welkom op de Duitse markt.

 

In het profiel zijn ook tips te vinden die het zakendoen vergemakkelijken zoals een stappenplan voor het oprichten van een GmbH. Ook kun je lezen over valkuilen en tips in de omgang met Duitsers. Duitsers hechten meer waarde aan gepoetste schoenen, hiërarchie en titels dan Nederlanders en praten bij de koffieautomaat liever over het werk dan over het weekend. Maar veel dieper dan deze analyse gaat het profiel niet.

 

Het economisch profiel Duitsland is hier te downloaden.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger