Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholen in meerdere Duitse deelstaten gestart ondanks omikron

Kort nieuws - 3 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Hoewel ook in Duitsland de omikronvariant een opmars maakt, zijn in meerdere Duitse deelstaten vandaag de scholen weer gestart. Minister van Gezondheid Karl Lauterbach noemt het dragen van mondkapjes op school "een absolute must".

Leerlingen in Mecklenburg-Voorpommeren, Brandenburg, Berlijn, Saksen en Rijnland-Palts gaan vandaag weer naar school. In Saarland gaan de scholen dinsdag open en in Hamburg woensdag. Thüringen begint twee dagen met onderwijs op afstand en vanaf woensdag mogen scholen zelf bepalen of ze open gaan of niet. In andere deelstaten duurt de kerstvakantie nog tot 10 januari.

Meerdere deelstaatministers van Onderwijs benadrukken het belang van contactonderwijs. Dat heeft de hoogste prioriteit, aldus de onderwijsminister van Mecklenburg-Voorpommeren. In Berlijn worden kinderen deze eerste week op school elke dag getest, daarna drie keer per week.  

De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) heeft afgelopen weekeinde opgeroepen mondkapjes te dragen op school. Dat is "een absolute must", aldus de minister. De viruslast bij mensen die met omikron besmet zijn is lager, zei de minister, en daarom werken mondkapjes beter. 

De bondsregering en de deelstaten hebben onlangs nog bevestigd dat ze scholen en crèches open willen houden. Eerder wilde het Duitse ministerie van Onderwijs scholen in het hele land tot en met 14 januari gesloten houden, maar dat is wettelijk niet mogelijk. Deelstaten bepalen zelf hun onderwijsbeleid. Woensdag overleggen de deelstaatministers van Onderwijs met elkaar over de situatie op scholen. Lees meer bij Tagesschau en RND.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger