Duitslandweb logo Duitslandweb

Regering roept deelstaten op zich te houden aan schoolsluitingen

Kort nieuws - 21 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft de deelstaten opgeroepen zich te houden aan de afspraak om de scholen en kinderopvang gesloten tot houden tot half februari. In de praktijk blijkt dat veel deelstaten hun eigen weg gaan. 

De minister-president van Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, zei dinsdag na het overleg tussen de regering en de deelstaten dat hij ging kijken of de basisscholen en kinderopvang vanaf begin februari weer open kunnen gaan. Dinsdag werd juist besloten de lockdown te verlengen en ook de scholen gesloten te houden. De bondsregering heeft de deelstaten via een woordvoerder opgeroepen zich aan deze afspraken te houden.

Minister van Gezinszaken Franziska Giffey (SPD) reageerde sceptisch op de overwegingen van Kretschmann en andere deelstaten. De minister sprak zich uit voor handhaving van uniforme regelsgeving in Duitsland. De sluiting van de scholen en kinderopvang noemt ze een dringende, noodzakelijke maatregel. In Duitsland is onderwijs een deelstaataangelegenheid, dus de invloed van de federale overheid is beperkt tot verzoeken en waarschuwingen. Lees meer bij Welt en Tagesschau zette de onderwijsplannen van verschillende deelstaten op een rij.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer

Van Abitur tot Realschule: Duitse schoolbegrippen

Van Abitur tot Realschule: Duitse schoolbegrippen

Het is eindexamentijd. Met dit handzame overzicht weet je hoe je diploma in het Duits wordt genoemd, en welke termen in het Duitse hoger onderwijs worden gebruikt.


Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duizenden spookstudenten aan universiteiten

Duizenden spookstudenten aan universiteiten

Een aanzienlijk aantal Duitse studenten bezoekt nooit colleges. Het is ze bijvoorbeeld om de OV-kaart te doen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger