Duitslandweb logo Duitslandweb

Alice Weidel en Tino Chrupalla lijsttrekkers voor de AfD

Kort nieuws - 25 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Fractievoorzitter Alice Weidel en partijvoorzitter Tino Chrupalla zijn de lijsttrekkers voor de AfD bij de Bondsdagverkiezingen in september. Zij kregen de meeste stemmen van de AfD-leden.

Weidel en Chrupalla worden tot de rechts-nationalistische vleugel van de AfD gerekend. De extreemrechtse partijvleugel Der Flügel bestaat officieel niet meer, maar de leden daarvan hebben nog wel veel invloed. Zij staan achter Chrupalla en Weidel. Het kandidatenduo dat het niet haalde, bestond uit Joana Cotar en Joachim Wundrak, uit het gematigder kamp van Chrupalla's medepartijvoorzitter Jörg Meuthen. 

De AfD-leden konden online stemmen op hun favoriete kandidatenduo. Weidel en Chrupalla kregen 71 procent van de stemmen. Cotar en Wundrak haalden 27 procent. Van de 32.000 AfD-leden heeft 48 procent aan de online verkiezing meegedaan. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger