Duitslandweb logo Duitslandweb

Voorzitter Meuthen verlaat AfD

Kort nieuws - 28 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voorzitter Jörg Meuthen van de Alternative für Deutschland (AfD) legt het voorzitterschap neer en stapt uit de partij, heeft hij vrijdag aan Duitse media laten weten. Hij wil wel lid van het Europees Parlement blijven.

Meuthen zegt de machtsstrijd te hebben verloren van de rechtsextremistische vleugel van de partij. Hij ziet duidelijk totalitaire tendenzen in de partij en in de coronapolitiek ziet hij een sektarische ontwikkeling. 

Meuthen was co-voorzitter van de AfD, samen met Tino Chrupalla. Tussen de twee voorzitters woedde een hevige machtsstrijd.

Donderdag adviseerde een commissie van het Europees Parlement om de parlementaire onschendbaarheid van Meuthen op te heffen zodat justitie onderzoek naar hem kan doen in een zaak van mogelijk illegale partijfinanciering. Volgens Meuthen staat zijn vertrek uit de partij daar los van. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger