Duitslandweb logo Duitslandweb

Geweld en antisemitisme bij pro-Palestijnse demonstraties

Kort nieuws - 17 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Door het oplaaiende geweld in Israël en de Palestijnse gebieden zijn zaterdag in meerdere Duitse steden demonstraties tegen Israël gehouden. In Berlijn liep een protest uit de hand. Toen de politie een demonstratie wilde beëindigen omdat de coronaregels niet werden gevolgd, gooiden demonstranten met stenen en flessen naar de politie. De politie gebruikte pepperspray. 

Bij verschillende demonstraties in de afgelopen dagen werden antisemitische leuzen gescandeerd en werd tot geweld opgeroepen. De Centrale Joodse Raad deelde een filmpje uit Gelsenkirchen, waar een boze menigte voor de synagoge staat en joden uitscheldt. De Raad zegt overspoeld te worden met antisemitische haatberichten.

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier heeft het geweld en de jodenhaat scherp veroordeeld in een gastbijdrage in het veelgelezen boulevardblad Bild Zeitung. "Jodenhaat, door wie ook, willen en zullen we in ons land niet dulden." Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas riep burgers op het "niet te accepteren dat mensen met het joodse geloof in Duitsland verantwoordelijk worden gehouden voor gebeurtenissen in het Midden-Oosten, op straat en in de sociale media." Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger