Duitslandweb logo Duitslandweb

Politievakbond waarschuwt voor extreemrechts bij demonstraties

Kort nieuws - 1 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politievakbond GdP waarschuwt voor de groeiende invloed van rechts-extremisten bij demonstraties tegen de coronamaatregelen. De centrale joodse raad in Duitsland vreest het toenemende antisemitisme onder de demonstranten. 

De waarschuwingen komen na de grote demonstratie tegen de coronamaatregelen van afgelopen zaterdag in Berlijn. Het protest, waaraan volgens de politie rond de 38.000 mensen meededen, liep uit de hand en een groep demonstranten bestormde met door rechts-extremisten gebruikte Reichsflaggen de trappen van de Rijksdag.

Rechts-extremisten zijn bezig de protestbeweging "compleet te kapen", aldus Jörg Radek, vice-voorzitter van de Gewerkschaft der Polizei (GdP). Hij waarschuwde voor radicalisering zoals die ook bij anti-islambeweging Pegida heeft plaatsgevonden. Wie aan zulke demonstraties deelneemt, moet zich volgens Radek afvragen of hij met extreem-rechts mee wil doen. 

Josef Schuster, voorzitter van de Zentralrat der Juden, waarschuwde voor het toenemende antisemitisme onder de demonstranten. Deelnemers aan het protest moeten weten "met wie ze meelopen of wie met hen meeloopt". Ze "steunen de argumenten van antisemieten indirect als ze aan zulke demonstraties meedoen". Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de Duitse en Nederlandse reisregels

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer

De sneltest

De sneltest

De wekelijkse corona-sneltest lijkt wel een absurdistische kunstperformance. Column van Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger