Duitslandweb logo Duitslandweb

Politievakbond waarschuwt voor extreemrechts bij demonstraties

Kort nieuws - 1 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politievakbond GdP waarschuwt voor de groeiende invloed van rechts-extremisten bij demonstraties tegen de coronamaatregelen. De centrale joodse raad in Duitsland vreest het toenemende antisemitisme onder de demonstranten. 

De waarschuwingen komen na de grote demonstratie tegen de coronamaatregelen van afgelopen zaterdag in Berlijn. Het protest, waaraan volgens de politie rond de 38.000 mensen meededen, liep uit de hand en een groep demonstranten bestormde met door rechts-extremisten gebruikte Reichsflaggen de trappen van de Rijksdag.

Rechts-extremisten zijn bezig de protestbeweging "compleet te kapen", aldus Jörg Radek, vice-voorzitter van de Gewerkschaft der Polizei (GdP). Hij waarschuwde voor radicalisering zoals die ook bij anti-islambeweging Pegida heeft plaatsgevonden. Wie aan zulke demonstraties deelneemt, moet zich volgens Radek afvragen of hij met extreem-rechts mee wil doen. 

Josef Schuster, voorzitter van de Zentralrat der Juden, waarschuwde voor het toenemende antisemitisme onder de demonstranten. Deelnemers aan het protest moeten weten "met wie ze meelopen of wie met hen meeloopt". Ze "steunen de argumenten van antisemieten indirect als ze aan zulke demonstraties meedoen". Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Podcast Achtung!: Extreemrechts in Duitsland

Podcast Achtung!: Extreemrechts in Duitsland

Hoe gevaarlijk is extreemrechts in Duitsland en welke rol speelt de AfD? Podcast van het Duitslandweb-team.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

'Reichsbürger'-beweging explosief gegroeid

'Reichsbürger'-beweging explosief gegroeid

Een gewapende groep Rijksburgers plande volgens de politie een staatsgreep.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger