Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie in Berlijn ontbindt pro-Palestijnse demonstraties

Kort nieuws - 16 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De politie in Berlijn heeft afgelopen weekeinde meerdere pro-Palestijnse demonstraties ontbonden. Die zijn daar tijdelijk verboden. In andere Duitse steden was pro-Palestijns protest wel toegestaan.

Op de Potsdamer Platz in Berlijn zijn zondagmiddag zo'n duizend demonstranten samengekomen om hun solidariteit met de Palestijnen te betuigen. De politie heeft de bijeenkomst uiteindelijk ontbonden. Demonstranten vielen de politie aan en staken vuurwerk af. Zo'n 150 deelnemers zijn volgens de politie gearresteerd. Ook op vrijdag en zaterdag zijn meerdere kleinere pro-Palestijnse demonstraties in de Duitse hoofdstad ontbonden.

Berlijn heeft demonstraties verboden waarbij het risico bestaat dat er antisemitische of extremistische uitingen worden gedaan die verband houden met het conflict in het Midden-Oosten. Dat verbod geldt in ieder geval tot en met 17 oktober. Vorige week was er in Berlijn een protest waarbij de aanval van Hamas op Israël werd toegejuicht.

Ook Frankfurt am Main verbood een pro-Palestijnse bijeenkomst. In andere steden waren die wel toegestaan. In Keulen stond de rechter een demonstratie toe die in eerste instantie was verboden. In Düsseldorf vond zaterdag een protest plaats met als titel 'Vrij Palestina', waar in plaats van de 50 aangemelde deelnemers meer dan 700 mensen op af kwamen. Die demonstratie verliep volgens de politie zonder incidenten.  

Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) heeft joden in Duitsland extra bescherming toegezegd. Dat heeft nu de hoogste prioriteit, aldus de minister. Ook worden alle juridische mogelijkheden gebruikt om mensen in Duitsland die Hamas steunen het land uit te zetten, zei ze. Lees meer bij Tagesspiegel, Tagesschau en FAZ.net 

Reacties

Jack - 16 oktober 2023 14:24

Het lawaai van de “brave” Palestijnen wordt steeds luider.
Wij in een democratisch gekozen maatschappij hebben daar geen antwoord op!!
Harde maatregelen zouden een gepast antwoord kunnen en mogen zijn

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger