Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel na aanslag Wenen: 'Islamistische terreur is gezamenlijke vijand'

Kort nieuws - 3 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft haar solidariteit met Oostenrijk uitgesproken na de terreuraanslag in Wenen. Daar kwamen bij verschillende schietpartijen in de binnenstad gisteravond en vannacht voor zover nu bekend 4 mensen om het leven.  

De Oostenrijkse kanselier Kurz sprak vanmorgen van een duidelijk islamistisch gemotiveerde aanslag. Op zes plekken in de Weense binnenstad werd geschoten. Een van de aanslagplegers is gedood. Hij was volgens de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken een IS-sympathisant en droeg een automatisch geweer en een namaak-bomgordel.

Update: Dinsdagmiddag liet de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken weten dat de vele videobeelden geen aanleiding geven om van meerdere daders uit te gaan. Toch blijft het dreigingsniveau hoog zolang niet precies duidelijk is om hoeveel daders het gaat. De grens tussen Oostenrijk en Duitsland wordt extra bewaakt.

Kanselier Merkel heeft, net als andere wereldleiders, haar medeleven met de slachtoffers en nabestaanden betuigd en sprak haar solidariteit met Oostenrijk uit. "De islamistische terreur is onze gezamenlijke vijand. De strijd tegen deze moordenaars en hun aanstichters is onze gezamenlijke strijd." Lees meer bij Der Spiegel en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Podcast: De Duitse rol in Europa

Podcast: De Duitse rol in Europa

Welke rol speelt Duitsland in de EU sinds het aantreden van kanselier Scholz? Daarover vertelt Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut, in deze podcast.


Lees meer

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Wat vinden Duitsers van de EU? Welke Duitse partijen doen mee aan de Europese verkiezingen? We zetten het in dit factsheet op een rij.


Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger