Duitslandweb logo Duitslandweb

Levenslang voor aanslag op homostel

Kort nieuws - 21 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De rechtbank in Dresden heeft een 21-jarige radicaal-islamitische Syriër veroordeeld tot levenslang voor het neersteken van een homostel in de binnenstad van Dresden in oktober vorig jaar. Hij vermoordde een van beide slachtoffers en verwondde de ander ernstig. 

De aanslag werd in eerste instantie gezien als een roofmoord, maar later werd duidelijk dat de dader een veroordeelde IS-aanhanger is en dat hij handelde uit homofobe en religieuze motieven.

De slachtoffers, twee vijftigers uit Krefeld, waren als toeristen in Dresden. De dader, nog maar net vrij uit de gevangenis toen hij de moord pleegde, heeft tijdens een verhoor gezegd dat hij de twee wilde straffen voor hun zonde en dat hij ongelovigen wil vermoorden. Hij was in 2015 uit Syrië naar Duitsland gekomen.

Het Oberlandesgericht in Dresden veroordeelde de man vrijdag voor moord, poging tot moord en levensgevaarlijke mishandeling. Ook ziet de rechtbank een bijzonder zware schuld. Als een rechter dat uitspreekt, dan maakt de veroordeelde nauwelijks kans op een vervroegde vrijlating na 15 jaar. Levenslange celstraf betekent in Duitsland een gevangenisstraf voor onbepaalde tijd, die op z'n vroegst na vijftien jaar kan worden omgezet in een voorwaardelijke straf. De Syriër kreeg ook nog Sicherungsverwahrung opgelegd, wat betekent dat iemand ook na zijn straf vast blijft zitten om de samenleving te beschermen, zolang als dat nodig lijkt. Lees meer bij MDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger