Culturele binding met herkomstland

Achtergrond - 1 december 2005

Een flink gedeelte van de Turkse en andere allochtone jongeren onderhoudt vrij intensieve sociale banden met zijn of haar land van herkomst. Turkse jongeren spannen daarin de kroon, zowel in Nederland als in Duitsland. Geldt dit ook voor de culturele banden? In welke mate hechten Turkse en andere allochtone jongeren aan de cultuur en tradities van hun land van herkomst?

Hechten aan tradities

In Duitsland hechten Turkse en andere allochtone jongeren iets meer aan de tradities en waarden van hun land van herkomst dan in Nederland. Zo'n 40 procent van de jongeren in Nederland geeft aan het 'heel erg belangrijk' te vinden, in Duitsland is dat meer dan 50 procent. Minder dan 15 procent van de jongeren geeft aan het 'niet' of 'helemaal niet' belangrijk te vinden. Een antwoord overigens dat het minste door Turkse jongeren in Duitsland wordt gegeven.

Als de jongeren gevraagd wordt of ze vinden dat de tradities en waarden van hun herkomstland in Nederland en Duitsland in ere moeten worden gehouden, geeft zo'n 80 procent van de Turkse en andere allochtone jongeren aan dat belangrijk te vinden.

Figuur 4.4 "Zijn de tradities en waarden die horen bij het land waar jij of je ouders oorspronkelijk vandaan komen, belangrijk voor je?"



Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger